Alle leeftijden | Hippe wandhanger weven

Categorie:


Gebruik verschillende diktes wol voor een speels effect in je wandhanger

Omdat we nu allemaal thuis zitten kan het zo fijn zijn om creatief bezig te zijn. Ik mis het geven van workshops enorm dus daarom vind ik het leuk om 1 keer per week een online workshop aan jullie te geven. Ik probeer workshops te geven met materialen die veel mensen wel in huis hebben of materialen die je in reguliere winkels kunt aanschaffen. kinderen vanaf 7 jaar kunnen zelfstandig meedoen en voor kinderen jonger is een beetje hulp van papa of mama wel gewenst.

Weven is Hip. Weven is het vervlechten van horizontale en verticale groepen draden tot textiel. Het is een zeer oude techniek waarop heel veel varianten bestaan. De draden waarmee textiel wordt geweven kunnen van verschillend materiaal zijn, zoals: wol vlas katoen zijde Omstreeks 27.000 jaar geleden werd er al geweven.

In deze workshop maken we een hippe wandhanger met deze leuke techtniek.

Hieronder volgt een lijstje wat je allemaal in huis moet hebben voor deze workshop.

Wat heb je nodig:

  • Karton
  • Wol
  • Schaar
  • Weefnaald. Als je die niet hebt, kun je ook een pen gebruiken gebruiken
  • Plakband
  • een stok
  • Eventueel kraaltjes
  1. voordat je de workshop begint maak je vast een weefraam waarop je kunt weven. Dit doe je door een rechthoekig stuk karton uit te knippen. En op beide uiteindes van de korte kant plak je op zo’n 3 cm van de kant nog een strookje karton.
  2. Daarna knip je beide korte uiteindes in over de hele lengte waarbij je een centimeter tussen de knipjes aanhoudt. Het is belangrijk dat je een even aantal knipjes zet.
  3. Tussen de knipjes span je een stuk wol en de uiteindes plak je op de achterkant van je weefraam vast. Je weefraam is nu klaar om te weven.

Voor de workshop kan je verschillende soorten wol gebruiken, het is leuk om voor echte voorjaarskleurtjes te kiezen. Je kunt ook de gekleurde katoendraad gebruiken die ze hij Action verkopen.

De workshop is al geweest maar je kunt hem terug kijken via de onderstaande video

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alle leeftijden | Hippe wandhanger weven” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.